Rólunk

Bólyi Faiskola Kft.


A Bólyi Faiskola Kft. Baranya megye déli részén Pécs és Mohács között található. A nagyon jó természeti adottságú területen, kiváló földeken gazdálkodó faiskola, az ország legmelegebb déli részén sorfákat különböző méretekben, cserjéket konténerben és szabad gyökérrel, évelőket, és örökzöldeket állít elő.


Növényeinket ellenőrzött technológiával hatóságilag ellenőrzött rendszerben állítjuk elő. A minőséget faiskolánk ISO minősítésével is garantáljuk.


Növénytelepítési tanácsainkkal mindenkor állunk vásárlóink rendelkezésére. Parképítési munkáink során az általunk eltelepített növényekre egy év csereszabatos garanciát vállalunk.

 

A Bólyi Faiskola Kft. elődjét, a Farkas Kertészeti Bt.-t Farkas Béla magánvállalkozó alapította 1993-ban. A Vállalkozás 1997 őszétől társasági formában működik. A cég elsősorban díszfa és díszcserje előállítással és forgalmazással foglalkozik.

 

Faiskolánk már a kezdetektől bekapcsolódott a Dél-magyarországi bányák bezárásával kapcsolatos rekultivációs munkákba. 1995- től közel 1000 hektár területen végeztünk eredményes rézsűvédelmi, erózióvédelmi, és fásítási munkákat.

 

Cégünk végezte a Mecsekérc Rt. uránbánya meddőinek, és a Mecseki Szénbányák bezárt területeinek biológiai rekultivációját

 

2000-től beszállítóként vettünk részt a hazai autóút építésben. Szinte minden autópálya szakaszra szállítottunk fa és cserjeanyagot. A baranyai útépítéseknél mint kivitelezők a növénytelepítési munkákban, és a szükséges rézsűvédelmi, valamint a füvesítési munkákban (hidrovetés technológiával) is részt vettünk. 

 

Cégünk a szakképzésben az ország közép-és felsőfokú szakképző intézeteinek gyakorlóhelyeként tölt be fontos szerepet.

 

A díszcserje és díszfa választékot kiszélesítve (cca. 800 taxon) a megyében a parképítő vállalkozások nagykereskedelmi, és termelő partnerévé vált. A nagy választék, és az alacsony termelői árak miatt már az ország egész területéről a kertészeti cégek rendszeres vásárlóinkká váltak. A díszfák és díszcserjék főleg kommunális célokat szolgálnak. Környezetünk, közérzetünk alakításában fontos szerepe van a faiskola termékeinknek.


A vállalkozás elsősorban az igényes zöldfelületkialakításhoz, és a közterületek igényes növényanyag választékához kíván alapanyagot szolgáltatni. A Bólyi Faiskola Kft. alapvetően erre a tevékenységre szakosodott, és a kezdetektől ennek a célnak az érdekében tevékenykedik.Termékeinket honlapunk  "Díszfaiskola/kertészet" menüpontja alatt mutatjuk be partnereinknek és vevőinknek.

 

A Bólyi Faiskola Kft. -mint ahogy az a nevéből is kitűnik- főleg kertészeti termékeket állít elő és forgalmaz. Vevőköre a közvetlen környezetéből, a környékén található településekből és városokból kerül ki. 

 

Parképítő részlegünk a növénytelepítési és erdészeti fásítási munkákat végzi.

 

Termékeink továbbfejlesztésének irányát a szakmai irányadó elvek (OMMI, - Dísznövény Szövetség, - Kamarai irányelvek, és az EU szabványok) határozzák meg. Fejlesztéseinket a minősített termék-előállítás érdekében végezzük.